Felnőtt tartalom. Elmúltál már 18 éves?
Igen | Nem
Sorskerék

Mitől leszel szexi?

Nagyon kevés olyan emberrel találkoztam életemben, akár férfi, akár nő, aki a tükörbe nézve azt mondta volna magáról, hogy ő aztán belevaló és dögös és kapva kap utána a másik nem. Valami mindig akad, amitől megbomlik az összkép. 

Pedig, véleményem szerint, nem olyan bonyolult ez a kérdés. Persze, amikor erről beszélek baráti társaságban ,vagy épp idegenek előtt, akkor gyakran megkapom azt, hogy azért, mert én azt mondom, ez még nem biztos, hogy így van. Nemrég láttam a Dove egyik kampányát, kiderült, hogy több, hasonlót is készítettek, ahol a nők beszélnek önmagukról, a Dove pedig megpróbálja felhívni a figyelmet arra, hogy mindenkiben van valami szépség. Ha egy barátunkban meglátjuk azt, amitől szép, különleges és szexi, akkor önmagunkban miért nem?

És ezzel el is érkeztünk az első motívumhoz.

A magunkban való hitünkhöz. Nagyon sok ember nagyképűnek, túlzott önbizalommal rendelkezőnek tart azért, amiért nyíltan kimondom szexinek és tehetségesnek tartom magam. Pedig, véleményem szerint, minden emberben van valami szexi, valami tehetséges, csak meg kell találnia, hogy mi az. A fenti videó tökéletesen jó példa erre. Ha egymagunkban nem boldogulunk, ha hiába bámuljuk a tükröt, nem bújik elő a szexi énünk semmiféle csalogatásra sem, akkor kérdezzük meg a barátainkat, férfiakat és nőket egyaránt. Akik szeretnek minket, akik közel állnak hozzánk, azok biztos hogy találnak bennünk valami lenyűgözőt. 

zdyqfneihfp

Ez nem feltétlenül a külsőt jelenti minden esetben és ez a második pont, amin sok múlik szerintem.

Ott vannak a magazinok, a divatbemutatók, a modellek, a színésznők, az énekesnők. Néhány lesiben elkapott képtől eltekintve mindig csillognak, villognak, tökéletesek, ránctalanok, izmosak, feszesek és persze dögösek. Tudjátok, ilyenkor nekem mi jut eszembe rögtön? A közhely: a világ legszebb nőjét is unta már meg valaki. 

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem a külső az elsődleges abban hogy szexi vagy-e, vagy sem. Mert lehet egy molett – mint például én – vagy egy nagyon sovány, egy alacsony, vagy egy égimeszelő ugyanolyan dögös, csak azon múlik, hogy milyen a kisugárzása. Plusz, ahogy férfiak ezreivel beszélgettem már erről életem során, nagyon sok közülük az intelligenciát, a kitartást, a határozottságot, az odaadást, a gyengédséget sokkal szexibbnek találja, mint a tökéletes testet. (Ami persze nem létezik). Vagyis, még ha nem is áldott meg modell alkattal a sors, de belül értékes tulajdonságaid vannak és ennek tudatában vagy, akkor ugyanolyan izzasztóan erotikus kisugárzásod lehet, mint egy Playboy modellnek… sőt… 

6a00e54ef964538834019b0203a8c3970c-800wi

Aztán, ott van még az, hogy ha megtanultad szeretni magad, akkor a következő lépés, hogy kihozd az adottságaidból a legtöbbet.

Nekem például gyönyörű szemem van, méretes melleim és csábos ajkaim. Általában, ha csábítóan akarok felöltözni, akkor ezeket hangsúlyozom, a pocakomat, vagy a combjaimat pedig elrejtem egy áttetsző neglizsébe, vagy egy feszes, fekete farmerbe. Egyszerűen csak rá kell szánni az időt és kikísérletezni, hogy neked mi áll a legjobban, milyen sminkkel tudod leginkább kiemelni a vonásaidat. Nem szégyen az sem, ha segítséget kérünk profi szakemberektől, mert ők legalább biztosan objektív véleményt fognak mondani, amit nyugodtan el is fogadhatunk. Ehhez pedig nem kell olyan rengeteg pénz. Elég elmenni egyszer-egyszer egy kozmetikushoz, aki kisminkel, vagy figyelemmel kísérni a női magazinok divatról szóló cikkeit és előbb-utóbb kialakul a saját stílusunk, amiben magabiztosnak, kényelmesnek érezhetjük magunkat, ezáltal megnő a kisugárzásunk és szexivé válhatunk. 

A végére hagytam, de talán mégis a legfontosabb, az erős lélek. A megingathatatlanság.

Nekem, ha valaki az alakomat kritizálja, azt pedzegeti ,hogy miért nem fogyok le, egyetlen pillanatra sem inog meg az önbizalmam. Ilyenkor emelt fővel, büszkén tudom azt mondani, hogy azért, mert nekem így tetszik, jól vagyok, egészséges vagyok és a nagy, kerek fenekem volt az a testrészem, amivel eddig a legtöbb pasit szereztem magamnak. Vagyis, ne hagyd, hogy megtörjenek! A legtöbb ember, aki másokat kritizál, csak azért teszi, mert önmagával szemben elégedetlen. Ne dőlj be neki! Koncentrálj azokra az emberekre, akiket ténylegesen le akarsz nyűgözni, meglásd, ők szexinek találnak majd, ha hiszel benne te is. 

adriana_lima_sexy_woman_1_1680x1050

Nagyon fontos tudni, elfogadni, ahogy Presser Gábor is énekelte, hogy “nem szerethet mindenki“. Mindig lesz olyan, aki élvezettel csámcsog majd a külsődön, a viselkedéseden, de, ha te tudod, hogy ezzel hódítasz, ez vagy te és így jó neked, akkor egyszerűen fordíts hátat neki és könyveld el, hogy ő nem a te embered. Lépj tovább, ne rágódj a piszkálódó megjegyzésein még hetekig. Nem neked szóltak, ez nagyon fontos! Azért mondta őket, mert azt akarta, hogy ugyanolyan nyomorultul érezd magad, mint ő, mikor a tükörbe néz. De, ugye, ha valaki kútba ugrik még nem kell feltétlenül utána ugrani. Igaz? 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

MEGJELENT!

A SWITCH - második regényem - egy őszinte, igaz történet arról, hogy kerültem bele a BDSM világába, miként segített feldolgozni a gyerekkorom óta magammal hurcolt traumákat és végül hogy passzolt bele a hétköznapi életembe.
"Kendőzetlen őszinteség, nyers, de nem öncélú szókimondás."Népszava
"A könyvben az első lépésektől kezdve egy hullámvasútra ülünk fel, ahol keverednek az érzelmek..." Sukitore blog, 
"Ez valami eszméletlenül jó volt!  Imádtam!  Moly.hu

switchborito

Akciósan megrendelhető: Bookline Könyváruház

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ronea says:

    Köszi 🙂
    Én azt tapasztalom, hogy manapság inkább utálják, lenézik saját magukat az emberek és olyan durván kritizálják, hogy én ettől visszahőkölök.
    Szerintem elengedhetetlen egy egészséges önbizalom ebben a kérdésben is!

  2. Angyali Szerető says:

    Ismét szívemből szóltál. Nagyon örülök neki, hogy Rád találtam, mert az a ritka NŐ vagy, aki ugyanúgy gondolkodik, mint én. 🙂 Én is mindig ezt mondom. A titok a részletekben rejlik. A legfontosabb pedig valóban a kisugárzás. Én például nem vagyok egy klasszikus értelemben vett szép nő. De gyönyörűek a szemeim (nekem is) és a pasik imádják azt a pozitív életszemléletet, vidámságot és magabiztosságot, amit sugárzok magamból. Ha rámosolyogsz a világra, a világ visszamosolyog rád 🙂 Úgy gondolom, ha egy nő hiszi (tudja) magáról, hogy szexi és vonzó, akkor valóban vonzónak fogják látni a pasik is.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!